به گزارش همشهری آنلاین، این روزها وقتی به برخی فروشگاههای زنجیرهای بزرگ و هایپرمارکتها سری میزنید در قفسه لبنیات با ماستهای کوزهای مواجه میشوید که شاید خرید این نوع ماستها برای شما هم جذاب باشد. البته در مغازههایی که مخصوص فروش لبنیات هم هستند این ماستهای کوزهای طرفدار دارند.
اگر شما به ماستی چکیده و محلی علاقه دارید میتوانید این نوع ماست را در خانه نیز آماده کنید. بزرگترین حسنی که تهیه ماست در خانه دارد، این است که خیالتان از بابت نداشتن افزودنی مضرر جمع است. برای این کار در ابتدا باید یک ظرف سفالی یا همان کوزهای خام تهیه کنید. در ظرف سفالی خام ماست چکیده بهتری تهیه میشود، زیرا جذب آب ظرفهای سفالی بدون لعاب بیشتر است؛ در نتیجه ماست چکیده سفتتری آماده میشود.
اگر برای تهیه ماست از ظروف سفالی لعابدار استفاده کنید هم اتفاق خاصی نمیافتد. فقط ماست شما آبدار میشود و نسبت به ماست چکیده شلتر است.
مواد لازم برای تهیه ماست کوزه ای
شیر: یک لیتر
ماست: یک و نیم قاشق
طرز تهیه ماست کوزه ای در خانه
ابتدا یک لیتر شیر را روی اجاق قرار دهید تا شیر بر روی حرارت آرام آرام گرم شود. تا کاملا به جوش بیاید و حدود ده دقیقه نیز به جوشیدن ادامه دهد.
سپس شیر را در ظرف سفالی بریزید تا شیر به دمای محیط برسد. اگر ماست گرم باشد وقتی انگشت خود را در شیر فرو ببرید انگشتتان میسوزد و این یعنی هنوز شیر به دمای محیط نرسیده است. شیر حدودا باید ۴۰ دقیقه بماند تا به دمای محیط برسد.
سپس ماست را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا زمانی که ماست و شیر خوب مخلوط شود. برای گرم ماندن ظرف حتما دور آن را با پارچهای مناسب ببندید و ظرف را حداقل ۶ ساعت بدون تکان دادن در گوشهای قرار دهید. جابهجا کردن ظرف باعث میشود تا ماست در پایان کار آب بیفتد. درپوش ظرف را هم به طور کامل نبندید. اگر در زمستان ماست کوزهای را در خانه آماده میکنید میتوانید در این مرحله بعد از پوشاندن ظرف با یک پارچه آن را کنار بخاری قرار دهید.
درنهایت ظرف را یک روز کامل در یخچال قرار دهید.
اگر ماست شما به هر دلیلی آب انداخت و شل شد، میتوانید یک دستمال تمیز و بدون پرز را روی ماست بیندازید تا آب اضافی جذب پارچه شود.
ترشی و شیرینی ماست نیز بستگی به نوع ماستی دارد که به شیر اضافه کردهاید.
نظر شما